ARTHUR F. CARMAZZI (USA)
GLOBAL TOP 10 LEADERSHIP GURU a zakladateľ metodológie Directive Communication

Prieskumná agentúra GlobalGurus ho niekoľko rokov po sebe radí medzi top 10 globálne najvplyvnejších expertov na leadership a firemnú kultúru.

Ako 26-ročný vybudoval právno-poradenskú spoločnosť, ktorá sa dostala do prvej trojky v USA. O dva roky na to ho pri lúpežnom prepadnutí pobodali tak, že skoro prišiel o život. Na základe tejto skúsenosti vtedy Arthur prehodnotil svoje smerovanie, rozhodol sa predať úspešne rastúcu firmu a začal sa venovať psychológii v biznise.

Je zakladateľom psychológie Directive Communication, ovplyvnenej jeho učiteľom Kenom Blanchardom. Jeho výskumy zamerané na fungovanie mozgu a využitie gamifikácie ovplyvnili celé odvetvie firemného rozvoja. Je autorom siedmych kníh a unikátneho rozvojového programu, ktorý vo firmách po celom svete pomáha implementovať vyše 300 certifikovaných konzultantov.

ERIC BLONDEAU (FR)
zakladateľ SEPHIROTH

Eric je expert na behaviorálne princípy a rozhodovanie. Je zakladateľom a CEO Sephiroth, nezávislej poradenskej a koučingovej spoločnosti so sídlom vo Francúzsku, ktorú založil po viac ako 35 rokoch manažérskeho pôsobenia v multikultúrnom korporátnom svete. Je skúseným trénerom a konzultantom pomáhajúcim firmám pri transformáciách a zvyšovaní výkonnosti.

Keď nepracuje s diplomatmi alebo nepomáha top manažérom, venuje sa športovej psychológii a zvyšovaniu psychickej odolnosti profesionálnych športovcov. Eric je aj príslušníkom Francúzskej polície, ktorej pomáha s vyjednávaním a optimalizáciou výkonnosti.

SUSAN BASTERFIELD (NZ)
Riaditeľka Enspiral Foundation

Susan sa cíti najlepšie v úlohe katalyzátorky: pomáha jednotlivcom a organizáciám odhaľovať potenciál prostredníctvom participatívnych spôsobov riadenia, ktoré presahujú tradičné hierarchické modely. Verí v budúcnosť samoriadiacich sa tímov a organizácií a v silu zaangažovania ľudí do rozhodovania vo firmách.

Riadi digitálne vzdelávacie platformy a komunity zmysluplnej praxe a testuje hypotézu, že náš prechod na to, čo prinesie budúcnosť, zvládneme najlepšie prostredníctvom komunity.

Susan spolupracovala na tvorbe knihy Better Work Together: How the Power of Community can Transform your Business, a je spoluautorkou Reinventing Scaleups: Radical Ideas for Growing Companies. Je tiež autorkou programu Practical Self-Management inšpirovaného prístupmi Semco inštitútu Ricarda Semlera a holokraciou.

JOE SULLIVAN (USA)
kouč, mentor a konzultant

Joe zastával kľúčové vedúce pozície v niekoľkých globálnych firmách na svete. Naposledy ako viceprezident spoločnosti Logitech, kde dosiahol markantné zníženie nákladov, integroval desať akvizícií, spustil viac ako 800 nových produktov a vybudoval mimoriadny tím, schopný viesť spoločnosť Logitech mnoho ďalších rokov dopredu.

Joe veľmi skoro zistil, že vďaka správnemu leadershipu môžu jednotlivci či skupiny dosiahnuť ciele, na ktoré by si na začiatku určite netrúfli. Vyvinul metodiku “Joe´s Top Five” ako praktického sprievodcu pre lídrov. Joe sa v súčasnosti zameriava na koučovanie a mentorovanie manažérov po celom svete.

BART SCHOLTISSEN (NL)
Mindset expert, inštruktor metód Wima Hofa, životný hacker, outdoor lover, sprievodca a fanúšik zmeny
Pôvodne s titulom PhD. v neuro-psychológii, následne univerzitný profesor a kouč, momentálne vášnivo sa venujúci vyvažovaniu štýlu života založeného na dôkazoch a skúsenostiach a s poslaním priblížiť ľudí k podstate bytia a urobiť z tohto sveta krajšie miesto. Opustil akademický svet po úplnom vyhorení v r. 2015 a začal podnikať s cieľom žiť život, ktorý najlepšie zodpovedá jeho poslaniu. V súčasnosti vedie tímové tréningy (zážitkové a outdoorové učenie sa) a prednáša na témy mindset, zámer a ako získať späť kontrolu nad svojím životom.
Je vďačný za to, že je schopný žiť v prítomnosti, môže sa každý deň učiť nové veci, stretávať a inšpirovať krásnych ľudí na ich ceste.
Jeho motto: „Oslavujte zmenu, dávajte lásku, myslite inak.“
MICHAL BERÁNEK (CZ)
Inspirátor, Průvodce a Provokatér leaderů, kteří chtějí mít takové firmy či týmy, kde budou lidé rádi pracovat – OpenOne
Michal si zažil svoje. Zmenil svoje ciele a poslanie. Pôvodnú honbu za bohatstvom a slávou nahradil službou. Inšpiruje a vedie lídrov, učí ich ako získať srdcia svojich členov tímu. Pomáha im vytvárať tímy, kde je radosť pracovať. Kde je každý deň vidieť úprimné úsmevy. Kde sa s radosťou tvorí a dosahujú sa výsledky.
Je väčšinovým vlastníkom spol. OpenOne, ktorú transformoval na slobodný kmeň. Učí aj na základnej škole. Je členom siete Red Button - ekosystému profesionálnych podnikateľov, ktorí veria v budovanie komunít a spoluprácu. Je tiež nevyliečiteľný optimista, ktorý verí v absolútne dobro a lásku.
PETR SKONDROJANIS (CZ)
HR konzultant, zakladateľ COCUMA.CZ
V HR oblasti je od svojich 18 rokov. Pomáha firmám s obsahom, ktorý môžu s hrdosťou šíriť za steny svojich kancelárií a ktorému ľudia vonku uveria. Stavia konferencie a marketingové koncepty, ktoré sa rodia z emócií a vášne. Je „prečo“ aktivistom, pretože odpoveď na otázku „prečo?“ by mala predchádzať akejkoľvek činnosti. Moderuje eventy a konferencie, ktorým verí a kde sa môže aktívne pripojiť k téme. Jeho filozofiou je, že “človek je tvorcom a tvorí pre ostatných ľudí, a preto nie je možné na neho v žiadnom procese zabudnúť“, čo sa nám bohužiaľ dnes stáva stále častejšie. Preto vytvoril na konci roka 2015 trh firemných kultúr cocuma.cz, ktorá prezentuje firmy s príbehom a obsahom v ČR a na Slovensku.
C-J GREEN (UK)
Chief Executive Officer, Tovip Ltd.
Prepracovať sa z pozície group HR manažérky na pozíciu CEO nadnárodnej spoločnosti s 26.000 zamestnancami a miliardovým ročným obratom nie je úplne bežná kariérna cesta. Claire-Jayne sa to podarilo vo firme Servest, pôsobiacej v oblasti facility services.
Túžba po zlepšovaní sveta bola však silnejšia a v súčasnosti vedie Claire-Jayne svoju vlastnú spoločnosť zameranú na pomoc a konzultácie zodpovedným firmám pri ich snahách o trvalo udržateľné riešenia.
Freek Ronner (NL)
Corporate Rebels
Freek Ronner je revolucionár, bojovník proti utrpeniu v práci a rebel. Lepšie povedané „Corporate Rebel“ a spoluzakladateľ spoločnosti Revolt by Corporate Rebels, ktorá mení fungovanie spoločností po celom svete, búra bariéry, bojuje proti šedosti a utrpeniu tradičných organizačných štruktúr. Rebelov obdivujú New York Times, Forbes, HuffPost, Guardian aj BBC. Boli nominovaní na ocenenie Thinkers50 Breakthrough Award a patria medzi Top30 Emergent Management Thinkers. Corporate Rebels voľne zdieľajú svoje know-how prostredníctvom blogov, radi sa podelia aj s nami a prevrátia naše svety hore nohami...
...pretože boj o tých najschopnejších ľudí z prichádzajúcich generácií sa už začal.
PETRA KOTULIAKOVÁ (SK)
zakladateľka neziskovej organizácie AJ Ty v IT
AJ Ty v IT je organizáciou, ktorá vzdeláva dievčatá a ženy v IT oblasti a motivuje ich k štúdiu informatiky, búrajúc rodové stereotypy v tomto sektore.

Petra získala doktorát na Ekonomickej Univerzite v Bratislave, časť štúdií strávila na Inštitúte Politických vied v Paríži a Univerzite Pierre Mendés v Grenobli.

Po skončení štúdia pôsobila v Paríži, kde pracovala na marketingovom oddelení medzinárodnej vetvy spoločnosti DANONE. Počas svojho pôsobenia na FIIT STU v Bratislave sa začala venovať téme nedostatku dievčat a žien v IT sektore. V roku 2015 reprezentovala Slovensko v oblasti ženy vo vede, technike, inžinierstve a matematike v rámci programu International Visitor Leadership amerického ministerstva zahraničných vecí. V roku 2018 získala titul Female Role Model CESA Awards.

AJ Ty v IT je v súčasnosti jedinou slovenskou neziskovou organizáciou, ktorá získala podporu filantropickej vetvy spoločnosti Google.org.
SAFIA BAGIN (SK)
Programová riaditeľka a špecialistka rozvoja talentov v organizácii LEAF
Safia má bohaté skúsenosti v oblasti ľudských práv, zmierňovania chudoby, rozvoja potenciálu mladých ľudí a sociálnych podnikov. Riadila desiatky rozvojových programov na Blízkom východe a v Severnej Afrike, zamerané na podporu ekonomického rozvoja a sociálnej spravodlivosti marginalizovaných skupín. V súčasnosti sa zameriava na podporu jednotlivcov a skupín s potenciálom stať sa budúcimi lídrami v oblasti podnikania a verejných služieb na Slovensku. Aktívne im pomáha pri skúmaní a posilňovaní ich potenciálu v oblasti vedenia prostredníctvom leadership development programu DELTA, ktorý funguje v rámci organizácie LEAF.
Zuzana Kostiviarová (SK)
Manager, Humac Capital Advisory Services - Deloitte Advisory Slovakia
Zuzana vedie v Deloitte na Slovensku poradenstvo zamerané na oblasť HR už 9 rokov. Vo svojich projektoch uplatňuje nové trendy a HR výzvy prispôsobené prostrediu a realite svojich klientov.
Pavel Šimák (CZ)
Director, Humac Capital Advisory Services, Deloitte Advisory Czech Republic
Pavel je riaditeľom poradenstva v oblasti ľudského kapitálu a globálnych centier zdieľaných služieb v spoločnosti Deloitte Česká republika. Má skúsenosti z mnohých oblastí spadajúcich do agendy Centier zdieľaných služieb, vrátane štúdií uskutočniteľnosti, dizajnu, migrácie, a optimalizácia prevádzkových operácií. Je spoluautorom konceptu strategického HR zameraného na riadenie ľudí a výzvy na trhu práce.

13.6.2019

Technologické centrum FIIT BA