Program

08:00 - 09:00
REGISTRÁCIA A CHUTNÉ RAŇAJKY
09:00 - 09:20
OTVORENIE KONFERENCIE
09:20 - 10:00
FREEK RONNER
Odštartujme pracovnú revolúciu
Firemní Rebeli sú na misii. Chcú, aby sa práca stala naplnením aj väčšou zábavou pre všetkých. Opustili svoje frustrujúce firemné pracovné miesta a vydali sa na cesty, aby navštívili tie najinšpiratívnejšie organizácie sveta.

Žijeme v dobe odlúčenia, stagnujúcej produktivity aj rastúcej nerovnosti. Veľká časť ľudí chodí do práce s nechuťou a odporom.

Výsledky z pracovísk, ktoré Firemní Rebeli skúmali počas troch rokov, však ukazujú, že existujú spôsoby, ako prekonať tento status quo. Vysoko angažované pracovné prostredia existujú a dajú sa replikovať. Na základe výskumu vo viac ako 100 výnimočných spoločnostiach po celom svete identifikovali Rebeli, čo práve tieto organizácie robia inak v ich kultúre, pravidlách a spôsobe riadenia. O svoje zistenia sa s nami radi podelia. 
10:00 - 10:30
Eric Blondeau
To, čo dnes vieme o mozgu, zmení váš pohľad na motiváciu...
Neurológia, psychológia a behaviorálna ekonómia napredujú míľovými krokmi a biznis sa občas nestíha čudovať. Vo svojom príspevku nám Eric vysvetlí, kam sa posunulo chápanie mozgových mechanizmov z hľadiska motivácie, rozhodovania a osobnej efektivity.

Vitajte vo svete komplexného neznámeho a nepredvídateľného, v ktorom sa na nič nedá spoľahnúť… Alebo žeby predsa?
10:30-11:00
PRESTÁVKA
11:00 - 11:30
Susan Basterfield
Musíme zmeniť benefity - a spraviť ich cielene rozvojovými
Ponúkané benefity sa v súčasnosti pohybujú od ovocia zadarmo cez kalčeto a flexibilný pracovný čas, či miesto práce až po (v pár ojedinelých prípadoch) neobmedzené dovolenky. Je to milé, no v stále urputnejšom boji o prilákanie a udržanie najlepších talentov v organizáciách, musíme začať myslieť komplexnejšie.

Iba spoločnosť, ktorá dokáže vytvoriť podmienky, v ktorých môžu ľudia tak skutočne ľudsky rásť a napredovať (a nemyslíme tým rozvoj mäkkých zručností), priláka a udrží tých najlepších (bez ohľadu na kalčeto v herni).

Susan nám na stretnutí pomôže získať nadhľad nad záplavou atraktívnych benefitov a umožní nám pochopiť podstatu toho, čo je pre talentov skutočne obohacujúce.
11:30 - 12:00
Michal Beránek
Ako budujeme v OpenOne slobodný kmeň - čo sa nám osvedčilo, kde sme narazili.
Pred štyrmi rokmi sa v OpenOne vydali na cestu zmeny. Preč od hierarchie, autoritatívneho vedenia, vonkajšej motivácie, od ľudských zdrojov. Smerom k samoriadeniu, vnútornej motivácii, ľudskosti a láskavosti. Hovoria si slobodný kmeň a skúšajú rôzne formy toho, ako to robiť, aby to dávalo zmysel, prinášalo rozumné výsledky, bavilo ich to. Aby sa do OpenOne tešili a bolo to dlhodobo udržateľné. Michal nás rád oboznámi s tým, čo doteraz urobili a čo robia v oblasti vedenia ľudí, čo z toho mu pripadá inšpiratívne, čo sa im podarilo, aj v čom by sme si z nich určite nemali brať príklad...
WORKSHOPY
11:00 - 12:00
Zuzana Kostiviarová, Pavel Šimák
Globálne trendy HR za rok 2019
Na workshope nás Zuzana a Pavel prevedú najaktuálnejšími výsledkami prieskumu Globálnych trendov v oblasti ľudského kapitálu za rok 2019. Porovnajú globálne výsledky s lokálnymi a predstavia kľúčové témy tohto roku, ktorými sú zamestnanecká skúsenosť, vzdelávanie a leadership v prostredí neustálych zmien. Prostredníctvom príkladov od ich klientov priblížia, ako tieto témy adresujú tí najlepší a kde je potrebné začať.
Eric Blondeau
Exkurzia do sveta mozgových mechanizmov: ako skrátiť čas medzi zámerom a činmi?
Počas tohto workshopu nám Eric umožní získať základné vhľady do fungovania mozgových mechanizmov, ktoré majú na starosti spúšťanie ľudskej aktivity. Je možné ich aktivovať prostredníctvom otázok? Mohlo by umenie klásť správne otázky umožniť manažérom alebo HR lepšie porozumieť mapovaniu mysle zamestnancov alebo kandidátov počas náboru? Aké ukazovatele by mohli byť impulzom pre naše rozhodnutie prijať tú správnu osobu a vyhnúť sa nesprávnemu výberu? Erik nám pomôže lepšie sa zorientovať v procese robenia rozhodnutí a poskytne nám zoznam otázok odhaľujúcich fungovanie mozgových mechanizmov.
Bart Scholtissen
Späť k prirodzenosti
O Bartov workshop bol minulý rok obrovský boj a množstvo ľudí sa k nemu, pre obmedzené kapacity miestnosti nedostalo. Preto sľúbil, že príde znova a svoj sľub dodržal.

Aj jeho tohtoročný workshop bude naplnený zážitkami, ktoré zlepšia naše spojenie so sebou samými a všetkým okolo nás, s cieľom vytvoriť šťastnejší, zdravší a plnší život.

Nastal čas si uvedomiť, že si môžeme vybrať, ako budeme reagovať na životné výzvy. V ktoromkoľvek momente, v akejkoľvek situácii. V tomto rýchlo sa meniacom 24/7 svete sme ovládaní nekonečným prúdom noviniek, sociálnych médií, očakávaní a dogiem. Veľa ľudí žije život založený na strachu a kontrole bez toho, aby si to uvedomovali. Nechceme si nič nechať ujsť, chceme zažiť všetko.

Bart dostal svoj život pod kontrolu a teraz v tom pomáha ostatným... a my sme radi, že súhlasil a prišiel znova.
12:00 - 12:30
Petr Skondrojanis
Záujem ako kľúčová kompetencia lídrov.
Väčšina firiem tvrdí, že sa zaujíma o svojich ľudí. Väčšina firiem sa v skutočnosti zaujíma len o schopnosti a znalosti, ktoré ľudia v sebe nosia, ale rozhodne nie o “svojich ľudí”.

Otvorte potenciál svojich ľudí naplno! Stačí, aby ste vytvárali prostredie, kde môžu byť celou svojou bytosťou a kde o nich budete mať skutočný záujem. Obyčajný, ale autentický a vedomý záujem, ktorým im dáte najavo, že vás nezaujímajú len ich schopnosti dobre počítať, alebo kódovať, ale zaujíma vás ich spôsob myslenia, názory a nápady. Tvorte komunity ľudí, nie silu plnú bateriek.
12:30 - 14:00
OBED
14:00 - 14:50
Arthur Carmazzi
IQ + ❤ + Gamifikácia = angažovanosť a vysoký výkon
Meranie výkonu, riadenie výkonnosti a angažovanosť zamestnancov majú jedno spoločné: sú to herné prvky… pomocou najnovších stratégií založených na psychológii môžeme živiť a udržiavať motivovanú vysoko-výkonnú kultúru oveľa rýchlejšie, než bolo doteraz možné.

V hravej diskusii nám Arthur prezradí ako:
- identifikovať 5 herných prvkov, ktoré možno ľahko aplikovať na zlepšenie angažovanosti a viditeľne nimi ovplyvniť organizačnú kultúru
- porozumieť motivátorom a stratégiám, ktoré gamifikácia používa na emocionálnu podporu úspechu v práci a dodávanie odvahy ľuďom okolo nás
- vytvoriť procesy merania výkonnosti, na ktoré sa ľudia skutočne tešia
- objaviť nástroje, ktoré umožnia jednoduchú a rýchlu gamifikáciu pracovného výkonu
14:50 - 15:20
Bart Scholtissen
PREČO POTREBUJEME ZLYHANIE
podtitul: „Ako sa pozerať na neúspech z inej perspektívy“.

Bart nás zoberie na cestu inšpirácie. Prevedie nás sériami neúspechov a naučí nás, ako zmeniť paradigmu a ako zrušiť vzorec zlyhanie = zlyhanie.

Všetko, na každej úrovni života, sa točí okolo rovnováhy. A predsa, život v rovnováhe, či už v podnikaní, práci, alebo v súkromí, je pre ľudstvo pravdepodobne jedným z najťažších cieľov. Prečo je to tak? A musí to tak skutočne byť?

Bart verí, že sme schopní poradiť si s výzvami, s ktorými sa stretávame, bez toho, že by si to vyžadovalo nadľudskú námahu.

Predstaví nám kroky, ktoré môžeme podniknúť, aby sme prepísali zabehnuté vzorce o neúspechu vo svojich hlavách, v hlavách svojich kolegov, klientov, alebo blízkych.
WORKSHOPY
14:00 - 15:00
Petra Kotuliaková
Ženský talent - skrytá hodnota firmy
Najlepšie zamestnankyne sú tie, ktoré už firma zamestnáva. Často sa však ukrývajú na pozíciách, kde je ich potenciál nevyužitý. Petra nám predstaví skúsenosti s akadémiami pre ženy, ktoré Aj Ty v IT organizuje, a ako vďaka nim vedia ženám pomôcť posunúť sa v rámci svojej práce. O svojich skúsenostiach porozprávajú aj absolventky týchto akadémií. V praktickej časti workshopu budeme v skupinách riešiť jednotlivé zadania týkajúce sa využitia potenciálu zamestnankýň vo firmách a nastavenie vzdelávania pre rozvoj ich talentu.
Safia Bagin
Prečo je také náročné zmeniť sa?
Je vám niečo z tohto povedomé?
- Napriek svojim plánom, motivácii a odhodlaniu sa znova a znova stretávate s rovnakými problémami.
- Zúčastňujete sa tréningov a sľubujete si, že sa zmeníte, no o týždeň neskôr ste tam, kde ste boli a, samozrejme, ste na seba nahnevaní.
- Pristihli ste sa pri želaniach typu “kiežby som sa mohol/mohla zmeniť”, alebo “kiežby sa zmenil môj šéf”.
A viete čo? Potenciál transformačnej zmeny má každý z nás, je však ukrytý za našim vlastným odporom.
Pripojte sa k Safii na vzrušujúci zážitkový workshop. Prineste si obmedzenia, ktoré vás brzdia a pripojte zvedavosť. Naučíte sa, ako spoznať a pracovať s vnútorným sabotážnym operačným systémom a odídete s väčšou sebaistotou a pocitom slobody.
15:20 - 15:50
PRESTÁVKA
15:50 - 16:30
Joe Sullivan
Päť princípov naplnenia
Z krátkodobého hľadiska možno chceme dokončiť ten najbližší projekt, zvládnuť ťažké vyjednávanie, či komplikovanú prezentáciu. Z dlhodobého hľadiska však veľká časť z nás túži zanechať odkaz, urobiť niečo zmysluplné a hodnotné.

Joe sa s nami podelí o svoje skúsenosti z tých najúspešnejších firiem sveta, predstaví nám päť jednoduchých princípov a pomôže nám zamerať pozornosť tam, kde je naozaj potrebná. Nuž a našou úlohou bude nenechať si to pre seba.
16:30 - 17:00
C-J Green
Prebuďte spiacich lídrov (prednáška o tom, ako presadiť fantastické zmeny takmer nebadateľným spôsobom)
Ako hovoril Harry S. Truman: “Je neuveriteľné, čo môžete dosiahnuť, keď vám nezáleží na tom, kto za to získa obdiv.” C-J Green nás vo svojej prezentácii prevedie svetom “influencerov”, naučí nás dešifrovať zložité vzťahy v rámci organizácie a pomôže nám pracovať s nimi tak, aby sme boli schopní dosahovať fantastické udržateľné zmeny bez veľkých ovácií.
WORKSHOPY
15:50 - 16:50
Michal Beránek
Čo treba robiť, aby sme mali vo svojich tímoch skvelé vzťahy
Michalovo chápanie leadershipu je o vytváraní takého prostredia, kde každý člen tímu môže a chce uplatniť čo najviac svoj talent a dáva tímu to najlepšie zo seba – toľko, koľko je aktuálne schopný. Pre takýto spôsob tímovej spolupráce je kľúčové bezpečné a otvorené prostredie. A pre jeho budovanie a udržovanie sú veľmi dôležité vzťahy medzi všetkými členmi tímu. Samozrejme vrátane lídra :-). Na workshope sa pozrieme na tri piliere budovania dlhodobo zdravých vzťahov v tímoch: na všímavosť, na vďačnosť a na úprimnosť. Michal sa s nami podelí o svoje skúsenosti, prístupy a rituály, ktorými podporuje vzťahy vo svojom tíme.  Workshop bude vedený veľmi interaktívne – budeme si tykať, využívať kruhové techniky, veľa skúšať a zdieľať.
Susan Basterfield
Rozvoj na pracovisku si vyžaduje posun v myslení. A to si vyžaduje prax.
Ako sa dostať od vzdelávania a rozvoja zameraného na „špičkovú skúsenosť“ z kompetenčne založeného tréningu k prakticky využiteľným poznatkom a zručnostiam, ktoré dokážeme aplikovať každý deň? Na tomto workshope zažijete „Prekvapivú silu oslobodzujúcich štruktúr“ - participačné techniky, ktoré zahŕňajú a oslobodzujú všetkých a pomáhajú vytvárať kultúru hlbokej zodpovednosti a výraznejších udržateľnejších výsledkov.
Petr Skondrojanis
Firemná kultúra je základným pilierom dobrej firmy
Petr by nám chcel ukázať a spolu s nami si prejsť všetky aspekty firemnej kultúry. Firemná kultúra nie sú len pekné kancelárie, kávovary a benefity. Nestačí povedať „my sa k zamestnancom predsa správame pekne“. Pokiaľ chcete naozaj vysokú angažovanosť, vysoké „referral hires“, výsledky postavené na zodpovednosti a samoriadení ľudí, musíte im dať niečo viac, musíte im ponúknuť firemnú kultúru, v ktorej sa nestratia. Posledné 4 roky skúma Petr firmy, ktoré takúto firemnú kultúru majú, ktoré sú úspešné a ich úspech stojí na ľuďoch, ktorí ho sami tvoria. Ako to tieto firmy robia a čo sú jednotlivé kroky k firemnej kultúre, ktorá nie je len na papieri alebo na kariérnych stránkach? Na to sa spoločne pozrieme na tomto workshope.
17:00 - 17:10
UZAVRETIE KONFERENCIE
19:30 - 21:30
SLÁVNOSTNÝ GALAVEČER SPOJENÝ S ODOVZDÁVANÍM OCENENÍ HRTalent A HRLeader 2019 A OSLAVA 25. NARODENÍN MAXMAN CONSULTANTS

(NA LODI RIVER´S CLUB)

13.6.2019

Technologické centrum FIIT BA